Kystpilegrimsleias Venner Fosen

Kystpilegrimsleia er den nyeste av pilegrimsledene i Norge, og den mest unike siden den går hovedsaklig til sjøs! De to siste nøkkelstedene før Nidarosdomen finner du i Indre Fosen: Reins Kloster og Museet Kystens Arv. Vi kan veilede deg når du tar deg tar deg fram til disse, enten det er til sjøs eller til fots!  

Begge nøkkelstedene tilbyr guiding, historie og flotte aktiviteter til hele familien!  Vi kan også tilby guidet vandring fra Hasselvika til Reins Kloster og fra Reins Kloster til Museet Kystens Arv. Vår pilegrimsskipper Kjell Skoglund gir deg nydelige opplevelser på sjøen, og frakter deg gjerne helt inn Nidaros/Trondheim. Vi har pilegrimsherbergene Gjertrudstua og Stadsbygd Prestegård som ønsker hjertelig velkommen til ei hyggelig overnatting.  

Ta kontakt for å legge opp din neste opplevelsesreise!

Den nasjonale kystpilegrimsleia fra Egersund til Nidarosdomen i Trondheim er klar til bruk.
Man kan ikke strekke opp historien om sjøverts pilegrimsferd langs Kystpilegrimsleden uten å understreke at pilegrimene brukte mange veier på sin ferd, alt etter vær og vind. Med siste etappe gjennom Indre Fosen, kan du nå nasjonalhelligdommen som pilegrim både til lands og til vanns. For mer info om hele Kystpilegrimsleia trykk på knappen nedenfor.

Indre Fosen ligger like utenfor Trondheim på andre siden av Trondheimsfjorden, og er vertskap for den aller siste etappen av den nasjonale kystpilegrimsleia inn til Nidarosdomen. Sjekk ut reportasjen på NRK ved å trykk på knappen nedenfor.

Se midtnytt innslaget på distriktsnyhetene. tv.nrk.no (ca 10 minutter ut i sendingen)

Åpningstider:
Alle dager
Døgnet rundt
Kontaktinformasjon:
Telefon: 936 44 923
Mail: Ma487@kirken.no
Adresse:
Facebook
Kystpilegrimsleias
Venner Fosen