Hjellup Fjordbo

Hjellup Fjordbo består av fem feriehus helt nede i strandkanten av den flotte Trondheimsfjorden. Her kan du nyte bølgeskvulp og fuglesang, observere dyrelivet og nyte den fantastiske utsikten fra de store vinduene mot fjorden.

Vi vil gi våre gjester en komplett opplevelse med servering, lokalhistorie og varierte aktiviteter. Fra vår åpne pub tilbyr vi lokal mat og historie. Aktivitetene spenner fra avslapning i jacuzzien til utforsking av turområder og gårdsdyr. Overnattingen inkluderer vår karakteristiske Dome Smiberget. Vi tilbyr også møteplasser for grupper og et gårdsutsalg med lokalproduserte varer.

Turmulighetene er mange, både for fotturer, sykkelturer, bilturer og i båt eller kajakk. For barn byr utforsking av stranda på mye interessant, samt lekeplassen med trampoline og zip-line. På gården kan man også bli kjent med både kyr og geiter.

Her finner du også en hytte som ligger helt for seg selv, med fantastisk utsikt over fjorden. Hytta har stor peis, og store vinduer som gir storslått utsikt. Den er bygd på en gammel husmannsplass, og ble oppgradert til dagens standard i 2017.

På Hjellup har det vært drevet gårdsbruk i mange århundrer. Beliggenheten med nærhet til fjorden gjorde fiske til en viktig del av gårdens aktivitet i tidligere generasjoner. Ulike attåtnæringer har også vært forsøkt, blant annet leverte Olas oldeforeldre marmor fra gården til bygninger i Trondheim, og Olas besteforeldre drev pensjonat. Lokalbåten som gikk i Trondheimsfjorden hadde egen kai med anløp på Hjellup, så turisme har også har vært en del av gårdens historie i tidligere tider.

Olas foreldre hadde et drivhus der de drev med tomatproduksjon for salg. Etter at de gav seg, ble drivhuset fortsatt liggende nede ved sjøen på eiendommens fineste del, og etter hvert var bare ruinene igjen å se. Da Marit og Ola overtok driften begynte de å leke med tanken om å bygge noe på tomta der det gamle drivhuset lå, noe som resulterte i de fem feriehusene som ligger der i dag.

Åpningstider:
Alltid åpen
Kontaktinformasjon:
971 25 272
post@hjellupfjordbo.no
Adresse:
Hjelopveien 90
7120 Leksvik